Exerciții pentru prostatită

exerciții terapeutice pentru prostatită

Tratamentul bolilor glandei prostatei se limitează rareori la administrarea de medicamente. Bărbaților li se arată, de asemenea, proceduri fizioterapeutice și exerciții fizice pentru a îmbunătăți sănătatea. Exercițiile pentru prostatită vor ajuta să facă față proceselor stagnante în pelvis și să reducă manifestarea simptomelor bolii.

Nevoia de gimnastică

Fiecare persoană are nevoie de exerciții fizice regulate. Recuperarea completă cu utilizarea medicamentelor eficiente nu va avea loc dacă nu faceți exerciții pentru prostatită și adenom de prostată. Ele îmbunătățesc efectul medicamentelor, normalizează procesul de urinare, cresc potența.

Este important să aflați ce a cauzat impotența pentru a scăpa cu precizie de boală. În cazurile de boală provocată de congestie la nivelul prostatei, nu puteți face fără încărcare. Mai mult, poate aduce un efect mai bun decât medicamentele din farmacie. Cu prostatita cronică de natură infecțioasă, nu va fi posibil să evitați administrarea de medicamente, cu toate acestea, nu trebuie să uitați de educația fizică.

Gimnastica pentru prostată are următoarele avantaje:

 • favorizează eliminarea substanțelor toxice din organism;
 • îmbunătățește nutriția celulară;
 • normalizează circulația sângelui în organele pelvine;
 • antrenează mușchii prostatei.

Trebuie amintit că efectuarea de exerciții pentru îmbunătățirea prostatei în cursul acut al bolii este nedorită. Medicul avertizează despre acest lucru la recepție. În timpul antrenamentului, se pot simți disconfort și durere severă, consultarea unui specialist nu este o recomandare, ci o măsură obligatorie.

Un set de exerciții pentru bărbați

Interesat de modul de întărire a prostatei, merită să ne amintim: rezultatul poate fi obținut doar printr-un antrenament regulat. Nu este nevoie să renunți la gimnastica mușchilor sistemului genito-urinar după câteva zile, punând la îndoială efectele sale benefice. Dacă efectuați corect toate elementele, simptomele vor fi eliminate în 2-4 săptămâni. Complexul include exerciții pentru mușchii presei, pelvisul, picioarele, precum și exerciții de respirație. Este indicat să vă schimbați stilul de viață cu prostatita: mergeți mai mult și mergeți cu bicicleta, mâncați corect, vizitați regulat un medic.

Exerciții de bază (exerciții de fizioterapie)

Activitatea fizică începe cu o încălzire regulată. Este permisă efectuarea acestuia pentru toți oamenii, chiar și cu tulburări grave ale corpului sau după o intervenție chirurgicală. Este permisă practicarea oricărui sport, după consultarea medicului dumneavoastră.

Ce exerciții trebuie făcute cu prostatita

 1. Jumătate ghemuite.Desfaceți picioarele la lățimea umerilor și efectuați genuflexiuni regulate, dar genunchii ar trebui să fie desfășurați cât mai lat posibil. Efectuați elementul încet de 5-10 ori, evitând disconfortul în mușchi. Genuflexiunile pentru prostatita sunt foarte utile, dar in niciun caz nu trebuie facute cu greutati. De la acest antrenament ar trebui abandonat pentru totdeauna.
 2. Flexia si extensia picioarelor.Întins pe spate, ridicați-vă membrele inferioare (în acest moment ar trebui să rămână drepte), apoi îndoiți-vă, trăgând genunchii la piept. Repetați de 5 ori, puteți face mai multe abordări.
 3. Ridicarea picioarelor.Întins pe spate, ridicați-vă pe coate și smulgeți-vă picioarele de pe podea câțiva centimetri, blocați-vă în această poziție pentru câteva secunde. Apoi, întindeți și aduceți picioarele împreună de 10 ori, faceți 3 seturi. Nu vă puteți întinde genunchii, ci pur și simplu țineți membrele la 10 cm de podea. Apoi coboară-le pe podea, odihnește-te și repetă de 5-10 ori.
 4. "Mesteacăn".Ridicați picioarele și pelvisul astfel încât să se formeze un unghi drept față de podea. Congelați câteva secunde, sprijinindu-vă spatele cu mâinile. Faceți de 5-7 ori.
 5. Pas pe loc.Exercițiile fizice sunt indicate pentru prostatita cronică, deoarece accelerează bine sângele. Trebuie să încercați să ridicați genunchii sus, să faceți cel puțin 8-10 repetări pe fiecare picior.
 6. Trageți genunchiul la piept.Întins pe partea dreaptă, atinge genunchiul stâng la piept. Faceți de 5-8 ori, apoi răsturnați și repetați același lucru, dar cu piciorul drept.

„Podul" completează complexul de exerciții de gimnastică terapeutică pentru prostatită. Nu orice bărbat adult o poate face, dar tu poți simplifica sarcina. Este necesar să stai întins pe burtă, să te ridici pe mâini și să îndoiți spatele cât mai mult posibil, formând un arc. O poți face altfel: întins pe spate, îndoi genunchii, pune palmele lângă pelvis. Ridicați trunchiul, ridicând totul de pe podea, cu excepția omoplaților, capului și picioarelor.

La bărbații cu o bună pregătire fizică, durerea nu apare în timpul terapiei cu exerciții fizice. Încărcarea cu prostatita ar trebui să se încheie cu o căldură plăcută în tot corpul. Adesea a doua zi apare disconfort în mușchi, dar acest lucru este absolut normal și indică faptul că aceștia lucrează.

Yoga

Diverse asane vă permit să scăpați de durere în câteva luni, precum și să îmbunătățiți funcționarea întregului organism. Pozițiile în care sunt implicați mușchii regiunii abdominale ameliorează inflamația. Există diferite complexe, hatha yoga este recomandată bărbaților cu prostatită, care include exerciții destul de simple, accesibile tuturor. În ea sunt colectate asanele inversate necesare pentru a elimina prostatita congestivă.

Gimnastica pentru prostatită este ușor de făcut acasă, dar este posibil să mergi la sală. Dacă în timpul ședinței experimentați disconfort sau deteriorarea stării de bine, este mai bine să abandonați antrenamentul. Starea generală poate fi cauzată de lipsa de fitness sau presiunea asupra pieptului și abdomenului.

 1. Prima Asananumit triunghi. Spatele ramane drept in timpul executiei, picioarele sunt distantate cat mai lat. Cu o mână trebuie să ajungi la picior și să-l apuci, să atingi genunchiul cu fața. Îngheață în poziție timp de 15 secunde, apoi repetă același lucru cu celălalt picior.
 2. A doua Asanaîmpotriva prostatitei - un inel închis. Întins pe burtă, ridicați-vă trunchiul de pe podea (piept) și, de asemenea, ridicați picioarele. Folosiți-vă mâinile pentru a sprijini membrele de glezne și rămâneți în poziție timp de 15-30 de secunde.
 3. A treia Asanasub numele de vultur va ajuta cu siguranță la înfrângerea bolii. Efectuat stand in picioare cu genunchii usor indoiti. Tibia dreaptă ar trebui să fie aruncată peste coapsa opusă și să stea timp de un minut. Apoi odihnește-te puțin și repetă cu celălalt picior.

Obligatoriu trebuie să fie exerciții de respirație pentru tratamentul prostatitei la domiciliu. Se recomanda efectuarea lui de mai multe ori pe zi, mai ales ca este usor de facut. Este suficient să-ți întinzi brațele în sus în timp ce inspiri, să-ți ții respirația și să-ți cobori membrele, expirând pe gură. Este mai bine să repetați de 3-4 ori și apoi să faceți o pauză.

Yoga are timp dimineața după trezire sau cu câteva ore înainte de culcare. Mișcările sunt netede și lente, precum respirația. Nu va fi de prisos să faci sport în aer curat sau măcar să deschizi fereastra pe toată durata antrenamentului (curenții de aer trebuie evitate pentru a nu te îmbolnăvi). După oră, se recomandă să faceți un duș de contrast.

Gimnastica Kegel

De obicei femeile se confruntă cu complexul Kegel, dar puțini oameni știu că există o taxă pentru bărbați. Are multe avantaje si anume:

 • restabilește erecția și crește durata sexului;
 • îmbunătățește circulația sângelui în organele genitale;
 • previne ejacularea precoce;
 • are un efect pozitiv asupra calității semințelor.

Un punct important - exercițiile Kegel pentru prostatită sunt efectuate dimineața în timpul unei erecții. Nu este nimic dificil la încărcare, dar trebuie respectate câteva reguli. Veți avea nevoie de o greutate mică, care este legată cu grijă de penis cu o bandă moale. Este necesar să încordați mușchii, încercând să ridicați puțin greutatea. Se recomandă creșterea greutății sale în timp.

Muschiul pubococcigian, care este responsabil pentru duritatea penisului, trebuie antrenat. Exercițiile regulate ale prostatei vor ajuta bătrânii și băieții tineri. Este posibil nu numai îmbunătățirea calității sexului, ci și îmbunătățirea funcționării testiculelor. Localizarea mușchiului este ușoară în timpul urinării. Este necesar să țineți fluxul pentru câteva secunde și să reluați pentru a simți contracția mușchilor. Puteți pune mâna pe pubis pentru o mai bună înțelegere. După ce ați găsit mușchiul, ar trebui să faceți exerciții pentru a trata prostatita la bărbați:

 • relaxați complet toți mușchii pelvisului (cu aceasta la începutul antrenamentului apar adesea probleme);
 • încordați mușchiul pubian-coccigian, retrageți anusul și zăboviți câteva secunde;
 • repetați elementul de aproximativ 15-18 ori, mărind timpul în tensiune la 10 secunde.

Acest exercițiu nu necesită o erecție, așa că îl poți face chiar și la locul de muncă sau în transport. La început, apar dificultăți, va trebui să dedicați mai mult timp antrenamentului, dar după 2-3 săptămâni, sarcina va deveni un obicei. Exercițiile fizice pentru prostatită sunt întotdeauna combinate cu gimnastica Kegel, iar în unele cazuri se adaugă cursuri în piscină, yoga, alergare.

Masaj de prostata

Majoritatea bărbaților cred că tratamentul prostatitei cu masaj se efectuează exclusiv cu degetele prin anus. Adesea, doar gândirea la asta provoacă frică sau jenă, dar există o alternativă. Masajul prostatei cu o minge de tenis va fi o adevărată salvare, pentru că îl poți face singur. Exercițiul este sigur, nu provoacă durere și nu necesită abilități speciale.

Procedura este simplă, dar trebuie făcută corect pentru a evita disconfortul. Ai nevoie de o minge de tenis obișnuită și de un covoraș de gimnastică. Începeți antrenamentul cu exerciții de respirație sau terapie prin exerciții. Mingea trebuie asezata pe podea si "asezati" pe ea, astfel incat sa fie in contact cu crochetul. Efectuarea unui masaj este simplă - rulează-l pe podea timp de 5 minute cu pelvisul. Faceți 3-4 seturi pe zi, timpul poate fi mărit. Acest exercițiu pentru prostată este eficient pentru prevenirea prostatitei la orice vârstă. Puteți adăuga mersul pe fese, dar trebuie să vă mențineți spatele drept.

Puncte importante

Regula principală este să nu exagerați atunci când faceți exerciții pentru glanda prostatică. Este foarte recomandat să consultați un specialist pentru a evita complicațiile. În timpul antrenamentului de prostată, nu ar trebui să existe durere, este acceptabil un ușor disconfort în mușchi.

După un accident vascular cerebral și atac de cord, este imposibil să tratați adenom de prostată cu exerciții fizice în primele 6 luni. După cum sa menționat deja, în timpul unei exacerbări a prostatitei, este interzis să faci sport. O temperatură ridicată a corpului va spune despre procesul inflamator sau infecție. În plus, nu este recomandat să faceți gimnastică în timpul exacerbării patologiilor cronice, anevrismului de aortă, după intervenția chirurgicală. Cu prudență, exercițiile pentru prostată și potență sunt efectuate dacă există hernii intervertebrale sau inghinale, hipertensiune arterială și alte boli ale sistemului circulator.

Tratamentul prostatitei este imposibil de imaginat fără gimnastică sau masaj. În cele mai multe cazuri, ei sunt cei care ajută la uitarea bolii pentru o lungă perioadă de timp, și nu diferite medicamente. Se recomanda sa faci yoga, exercitii de fizioterapie, inot, exercitii Kegel, mers cu prostata. Adesea, mai multe tehnici sunt combinate cu remedii populare pentru a obține cele mai bune rezultate.